Kransekagen der skabte en stor ros til "skaberen", macipan skeptikeren i svigerfamilien ikke blot smagte denne, men også tog mere end et stykke. Det fik mig dog til at love, at jeg ville give mig i kast med at lave hjemmelavet marcipan, således der bliver en chance for, at marcipan skeptikeren også skulle få smag for den rå marcipan.
|
Pyntet op til nytårsfest ! |
Opskriften på kransekagen er en jeg har fået af min mormor, så den er kendt og elsket i familien. Selvfølgelig skulle vennerne også nyde dennes bekendtskab til nytårsfesten.
|
Stolt står den der på det gamle afsyrede møbel. |
Til dejen skal man blot bruge
½ kg god marcipan med mange mandler i
175 g (3½ dl) flormelis
1 æggehvide
Når ingredienserne er fundet frem, kommer køkkenmaskinen (som her i huset går under navnet Kenwood) til sin ret, da ingredienserne blot skal æltes sammen.
Drys bordet med flormelis og tril massen i stænger. Stængerne skæres ud på 8 cm - 12 cm - 16 cm - 20 cm o.s.v. med 4 cm forøgelser hver gang. Stykkerne klemmes let som tagrygge og formes som kranse på bagepladen. De små kranse kan bages inden i de store, husk dog at der skal være luft imellem kransene.
Kransene bages i ca. 7 min ved en gennemvarm ovn på 250 C.
|
Kransene der er klar til at blive bagt |
Når kransene er bagt, skal papiret med kransene på forsigtigt trækkes af bagepladen, således de ikke bager videre på den varme bageplade.
|
De færdig bagte kranse, hvor to ringe desværre stod lidt for tæt.
Smagen forringes heldigvis ikke af denne grund. |
Her i huset er vi meget glade for chokolade, så selvfølgelig skal vi have det på bunden af hver eneste krans.
|
Lækkert ser det ud, man får helt lyst til et stykke kransekage |
Kransene smurt ind i chokolade stilles på køl, så chokoladen kan størkne.
Imens røres glasuren sammen af ca. 150 g flormelis og en æggehvide. her kan det igen svare sig at tage Kenwood i brug. Sæt blot piskeren i og hæld ingredienserne i skålen og pisk det sammen til en sej masse.
Glasuren kommes i en lille frysepose, hvor der klippes et lille hul i, således man kan ligge en passende tynd streg glasur.
|
Så er der fuld gang i pyntningen. |
|
Det tager tid |
|
Men hyggeligt er det |
|
Og flot bliver det |
|
Efterhånden som arbejdet skrider frem begynder det for alvor at ligne noget |
|
Resterne af kransekagedejen blev lavet til toppe, 3 stk.
Den der passede bedst blev sat på kagen
De overskydende forsvandt da fotografen opdagede at de ikke skulle bruges. |
|
Ja fabriks fremstillet er den helt sikkert ikke og sjæl det har jeg forsøgt at give den |
|
Ja det var mange billeder af kagen, men jeg er nu lidt stolt af den |
|
Dette bliver sidste billede, i tilfælde af, at i har glemt hvordan den så ud i festtøjet. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar