Velkommen til en blog om Birkegården, hvor hverdagen er præget af interessen for det simple liv, selvforsyning, håndarbejde og madlavning.

tirsdag den 3. januar 2012

Kransekagen der fik marcipan skeptikeren til at spise mere end et stykke.

Kransekagen der skabte en stor ros til "skaberen", macipan skeptikeren i svigerfamilien ikke blot smagte denne, men også tog mere end et stykke. Det fik mig dog til at love, at jeg ville give mig i kast med at lave hjemmelavet marcipan, således der bliver en chance for, at marcipan skeptikeren også skulle få smag for den rå marcipan.



Pyntet op til nytårsfest !
Opskriften på kransekagen er en jeg har fået af min mormor, så den er kendt og elsket i familien. Selvfølgelig skulle vennerne også nyde dennes bekendtskab til nytårsfesten.

Stolt står den der på det gamle afsyrede møbel.
Til dejen skal man blot bruge
½ kg god marcipan med mange mandler i
175 g (3½ dl) flormelis
1 æggehvide

Når ingredienserne er fundet frem, kommer køkkenmaskinen (som her i huset går under navnet Kenwood) til sin ret, da ingredienserne blot skal æltes sammen.
Drys bordet med flormelis og tril massen i stænger. Stængerne skæres ud på 8 cm - 12 cm - 16 cm - 20 cm o.s.v. med 4 cm forøgelser hver gang. Stykkerne klemmes let som tagrygge og formes som kranse på bagepladen. De små kranse kan bages inden i de store, husk dog at der skal være luft imellem kransene.

Kransene bages i ca. 7 min ved en gennemvarm ovn på 250 C.

Kransene der er klar til at blive bagt
Når kransene er bagt, skal papiret med kransene på forsigtigt trækkes af bagepladen, således de ikke bager videre på den varme bageplade.
De færdig bagte kranse, hvor to ringe desværre stod lidt for tæt.
Smagen forringes heldigvis ikke af denne grund.
 Her i huset er vi meget glade for chokolade, så selvfølgelig skal vi have det på bunden af hver eneste krans.
Lækkert ser det ud, man får helt lyst til et stykke kransekage
Kransene smurt ind i chokolade stilles på køl, så chokoladen kan størkne.
Imens røres glasuren sammen af ca. 150 g flormelis og en æggehvide. her kan det igen svare sig at tage Kenwood i brug. Sæt blot piskeren i og hæld ingredienserne i skålen og pisk det sammen til en sej masse.
Glasuren kommes i en lille frysepose, hvor der klippes et lille hul i, således man kan ligge en passende tynd streg glasur.
Så er der fuld gang i pyntningen.
Det tager tid

Men hyggeligt er det

Og flot bliver det

Efterhånden som arbejdet skrider frem begynder det for alvor at ligne noget

Resterne af kransekagedejen blev lavet til toppe, 3 stk.
Den der passede bedst blev sat på kagen
De overskydende forsvandt da fotografen opdagede at de ikke skulle bruges.

Ja fabriks fremstillet er den helt sikkert ikke og sjæl det har jeg forsøgt at give den

Ja det var mange billeder af kagen, men jeg er nu lidt stolt af den

Dette bliver sidste billede, i tilfælde af, at i har glemt hvordan den så ud i festtøjet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar