Igår kom der en kanin og tre skrog i gryden, sammen med div. grønt og lidt urter fra køkkenhaven. I dag skulle det afkølede kød pilles af skroget, hvilket har givet 1,3 kg pillet kaninkød til tartelet fyld idag. Her kommer der en opskrift, hvor kaninkødet selvfølgelig kan erstattes med kylling.
Tarteletter med kanin i asparges:
500 gram kaninkød
Salt, div. suppeurter
1 ds. Aspargessnitter. konserves
1,5 dl mølk
2 spsk. Hvedemel
Væde fra dåseasparges
12 Tarteletter
Den rensede kanin parteres og kommes i gryden med urter, grøntsager, salt og dækkes med vand. Den koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske, så suppen kan anvendes til sauce.
Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges en 4-500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.
Asparges væden sigtes ned i gryde. Mælk tilsættes og det koges let op. Der laves en jævning med mel og sovsen jævnes til den tykkelse man syntes om. Sovsen piskes godt igennem og koges 5 - 10 minutter.
Når saucen er kogt igennem tilsættes kaninkød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog og smag til med salt og peber.
Imens varmes tarteletterne. Tarteletterne fyldes med kødfylde og pyntes med tomat, agurk eller måske persille.
Det pillede kaninkød ligner meget kylling |
Hej
SvarSletGlæder mig til at følge din blog, synes det er fantastisk, når der kommer nye selvforsyngsblogger. Maden ser rigtig lækker ud
VH Dorte
Det smagte rigtig godt, det manglede bare, at tarteletterne var hjemmebagte ;)
SvarSletDet er rart at følge med i andres selvforsynings hverdag, så man kan blive inspireret og få nye ideer.