Velkommen til en blog om Birkegården, hvor hverdagen er præget af interessen for det simple liv, selvforsyning, håndarbejde og madlavning.

tirsdag den 16. august 2011

Tarteletter med kanin i asparges

I dag fik vi afprøvet en ny opskrift med kanin, og den var god :p

Igår kom der en kanin og tre skrog i gryden, sammen med div. grønt og lidt urter fra køkkenhaven. I dag skulle det afkølede kød pilles af skroget, hvilket har givet 1,3 kg pillet kaninkød til tartelet fyld idag. Her kommer der en opskrift, hvor kaninkødet selvfølgelig kan erstattes med kylling.

Tarteletter med kanin i asparges:
500 gram kaninkød
Salt, div. suppeurter

1 ds. Aspargessnitter. konserves
1,5 dl mølk
2 spsk. Hvedemel
Væde fra dåseasparges

12 Tarteletter

Den rensede kanin parteres og kommes i gryden med urter, grøntsager, salt og dækkes med vand. Den koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske, så suppen kan anvendes til sauce.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges en 4-500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Mælk tilsættes og det koges let op. Der laves en jævning med mel og sovsen jævnes til den tykkelse man syntes om. Sovsen piskes godt igennem og koges 5 - 10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes kaninkød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog og smag til med salt og peber.
Imens varmes tarteletterne. Tarteletterne fyldes med kødfylde og pyntes med tomat, agurk eller måske persille.


Det pillede kaninkød ligner meget kylling


Der burde så være et billede af den færdige og anrettede tartelet, men der nåede kameraet ikke at komme frem. Men de smagte meget godt, det kan godt anbefales, og så er det nemt at lave.

2 kommentarer:

  1. Hej

    Glæder mig til at følge din blog, synes det er fantastisk, når der kommer nye selvforsyngsblogger. Maden ser rigtig lækker ud

    VH Dorte

    SvarSlet
  2. Det smagte rigtig godt, det manglede bare, at tarteletterne var hjemmebagte ;)
    Det er rart at følge med i andres selvforsynings hverdag, så man kan blive inspireret og få nye ideer.

    SvarSlet