Da vi havde spist dem vi kunne igår, var der et kilo tilbage, og jeg tænkte over hvad der kunne gøre dem endnu lækre og hvordan jeg fik dem til at holde lidt længere. Jeg fandt "Annes søde syltebog" frem og slog blommer op, her faldt jeg over "Henkogte blommer med kanel". Jeg havde indtil nu ikke prøvet at henkoge noget, så her tog jeg chancen.
Henkogte blommer med kanel:
1 kg blommer fra en lokal frugtavler
400 g økologisk rørsukker
1 l. vand
2 kanelstænger af ca 5 cm
Spiritus til skylning af glas
(Jeg bruger altid spiritus til at skylle mine glas i, da jeg vil undgå så mange unødvendige tilsætningsstoffer som muligt.. Jeg har indtil nu ikke haft problemer med holdbarheden.)
Blommerne halveres og stenen fjernes. Kog derefter en lage af vand, sukker og kanel. De halverede blommer lægges nu i de skoldede glas, der er skyllet med spiritus. Lagen hældes over, således der er 3 cm til kanten. Glassene lukkes til, er det glas med skruelåg, så skrues de først fast og derefter løsnes de let, så der kan slippe luft ud under henkogningern. Stil glassene i en gryde, og fyld den med vand, så det syltede produkt i glassene er dækket. Blommerne skal nu koge ved svag varme i ca. 30 min.
Nu skal de bare køles af, så de kan komme ned i forrådskammeret og tages op, når vi skal forkæle os selv til vinter. Måske skal vi lige smage et lille glas i weekenden ;)
Blommerne kommes i glas |
Der koges en lage med kanel |
Henkogningen sættes igang |
De færdige blommer. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar