Velkommen til en blog om Birkegården, hvor hverdagen er præget af interessen for det simple liv, selvforsyning, håndarbejde og madlavning.

torsdag den 11. august 2011

Hønsene

De første dyr vi fik her på gården, var 3 dværghøns, en bedre indflyttegave kunne vi næsten ikke tænke os. Daniel blev hurtig sat i gang med at bygge et hønsehus, med tilhørende hønsegård. Der blev brugt et gammelt køkkenskab til redekasser, dejlig billigt :)
Vi har nu 9 høns, en hane og 5 kyllinger, så der er både kommet flere til, og de har været ved ar reproducere sig selv. Det er noget vi kan lide her på gården. Det var en af de første dværghøns, der blev skruk og rugede et hold kyllinger ud. Vi håber på flere skrukhøns til næste år, så vi kan få mere end et hold kyllinger og gerne nogle flere landhøns.
Vi er oven i købet selvforsynende med æg nu, da de ligger flere æg, end vi selv kan følge med til at spise, medmindre vi skal have omelet hver dag. Det er en dejlig fornemmelse, når man er ude for at handle ind, at der er en ting man ikke skal have i indkøbskurven, for vi får friske æg hverdag.
En af vores landhøns kom lige ind for at se hvad jeg lavede i hønsehuset.
Dette er vores hønemor, den skrukke dværghøne.

2 kommentarer:

  1. Sikke en fin hønemor :)
    Jeg synes det var spøjst, men dejligt at kunne gå forbi æggene i køledisken i starten da vi fik høns, uden at skulle købe nogle!

    Didde

    SvarSlet
  2. Ja det er en rar fornemmelse hver gang der er en ting mindre man behøver at købe :)
    En ekstra bonus ved æggene er, at de æg vi spiser har haft en opvækst der er mere naturlig for dem, end det den største del af industrien tilbyder hønsene.

    SvarSlet