Velkommen til en blog om Birkegården, hvor hverdagen er præget af interessen for det simple liv, selvforsyning, håndarbejde og madlavning.

tirsdag den 15. november 2011

Græskarsuppe


Der er rigtig mange børn og voksne, rundt om i verden, der har nogle hyggelige og sjove dage til halloween. Desværre er der også rigtig mange der ikke udnytter det kød der bliver gravet ud af de store græskar.  At anvende denne grøntsag, giver næsten nogle gratis måltider, da de fleste alligevel skaffer græskar til at skabe (u)hygge i mørket.



I denne opskrift anvendes der et hokaidogræskar på 1 - 1½ kg, dog kan man bruger alle andre græskar, man skal blot øge mængden tilsvarende på de resterende ingredienser. Min sidste omgang græskarsuppe blev lavet af et haloweengræskar og den gav ca. 16 l. suppe.



Hokaidogræskarsuppe m. citron:

Ingredienser:
1 Hokaidogræsker på 1 - 1½ kg, skrællet og skåret i tern
1 -2 løg, skåret i kvarte
3 fed hvidløg
1 l vand el. grøntsagsbulion eller hønsebulion
1 citron
salt
olie

Fremgangsmåde:
Græskar, løg og hvidløg dampes i en gryde med olie indtil løgne bliver klare. Vand tilsættes og simre i 25 - 30 min. Suppen blendes og smages til med citronsaft og salt.


Den varmende græskarsuppe:
(Dette er en udgave de fleste kan være med på, man kan selv øge mængden af krydderier)

Indgredienser:

1 Hokaidogræsker på 1 - 1½ kg, skrællet og skåret i tern
1 -2 løg, skåret i kvarte
1 l vand el. grøntsagsbulion eller hønsebulion
1 tsk stærk karry
1 tsk ingefær
½ tsk knust chili
salt
olie

Fremgangsmåde:
Krydderierne varmes op sammen med olien i gryden. Græskar, løg og hvidløg dampes i en gryden, indtil løgne bliver klare. Vand tilsættes og simre i 25 - 30 min. Suppen blendes og smages til med citronsaft og salt.


Suppen serveres meget varm, evt. men fuldkornspasta, ristet brød eller knasende sprødt bacon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar