Alt det småkød, der blev efter slagtningen, blev hakket til fars i keenwood. Ud af dette lavede vi tre forskellige slags frikadeller.
Græske lammefrikadeller:
500 g lammefars
2 æg
1 dl hvedemel
1 dl mælk
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
½ tsk. oregano
100 g feta, groft hakket
Dette røres godt sammen (farsen må meget gerne hvile i køleskabet inden de steges), formes og steges i olie på panden.
Arabiske frikadeller:
700 g. hakket lammekød eller oksekød
1 æg
150 g. løg
1 nip tørret mynte
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt allehånde
6 spsk. hakket persille
3 spsk. hakket frisk koriander
1 nip chilipuvler eller cayenne
1 tsk. salt
Fremgangsmåden er de samme med disse, som de foregående.
Og sidst men ikke mindst lavede vi Cevapcici
1 fed hvidløg
200 gram hakket lammekød
1 løg
1 spsk. olie
salt
peber
Også disse blev tilberedt som de foregående.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar