Velkommen til en blog om Birkegården, hvor hverdagen er præget af interessen for det simple liv, selvforsyning, håndarbejde og madlavning.

onsdag den 9. november 2011

Lammefrikadeller

Alt det småkød, der blev efter slagtningen, blev hakket til fars i keenwood. Ud af dette lavede vi tre forskellige slags frikadeller.


Græske lammefrikadeller:
500 g lammefars
2 æg
1 dl hvedemel
1 dl mælk
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
½ tsk. oregano
100 g feta, groft hakket

Dette røres godt sammen (farsen må meget gerne hvile i køleskabet inden de steges), formes og steges i olie på panden.


Arabiske frikadeller:
700 g. hakket lammekød eller oksekød
1 æg
150 g. løg
1 nip tørret mynte
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt allehånde
6 spsk. hakket persille
3 spsk. hakket frisk koriander
1 nip chilipuvler eller cayenne
1 tsk. salt

Fremgangsmåden er de samme med disse, som de foregående.


Og sidst men  ikke mindst lavede vi Cevapcici
1 fed hvidløg
200 gram hakket lammekød
1 løg
1 spsk. olie
salt
peber

Også disse blev tilberedt som de foregående.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar